Mc Mane

Mc Mane on Tampereella syntynyt Suomi Hip Hop -riimikko. Vuonna 2003 uraansa käynnistellyt sooloartisti alkoi hiomaan kappaleitaan internettiin ja nousi kansan tietoon ennen kaikkea häpeilemättömien, mutta tunteisiin vetoavien sanoituksiensa takia, eikä aikaakaan kun hän sai Mikseri.net:in tilastolukemiin perustuvan ”Suosituin ja kuunnelluin artisti” -tittelin, jonka kruunua hän edelleen kantaa. Silloin syntyi ”ilmiö”, mikä erotti Mc Manen muista suomalaisista artisteista.

Vuonna 2008 saadun ensimmäisen lavakokemuksen jälkeen Mc Mane on keikkaillut aktiivisesti ympäri Suomea Mansesteri -ryhmänsä kanssa, jonka hän perusti Vainoharhan ja Inden kanssa vuonna 2009.

Sanoitusten ideat kumpuavat pääasiassa erilaisten ihmisten arkipäivästä, jonka vakavuuden, totuudenperäisyyden ja sanoman saa jokainen kuuntelija tulkita ihan itse.
Omasta elämästä, omista kokemuksista ja ympärillä pyörivästä maailmasta kertova artisti uskoo vakaasti siihen, että lähtökohtana hyvälle kappaleelle pitää olla vastapainoksi juuri oikeanlainen fiilis.

Mc Manen kannanotto nykyisen ”skenen” lokerointiin näkyy hänen häikäilemättömässä ja ennenkaikkea suorasukaisessa tuotannossaan, johon sisältyy kappaletyylejä laidasta laitaan, aina tunnepitoisimmista fiilistelybiiseistä, klubi -ja tanssihitteihin, sekä totuutta kumpuaviin, syvällisiin pohdintoihin elämän kulmakivistä. Ajankohtaiset ja koskettavat, sekä arat aiheet ovat etenkin olleet suuressa suosiossa, esimerkiksi vuonna 2012 Sarkastisen kanssa julkaistu ”Heikomman puolel” -kappale, joka käsittelee tämän hetken yhtä vilkkaimmista keskustelunaiheista; koulukiusaamista, on kerännyt tähän päivään mennessä pelkästään youtubessa jo yli 230 000 katselukertaa, sekä myös mm. nettilehti Findance kirjoitti tästä kappaleesta suuren artikkelin.

Kappale on kuunneltavissa täällä:

Mc Manen rooli mansesterissa on erittäin monipuolinen, sillä sanoittamisen ja räppäämisen ohella hän itse toimii pääasiallisesti Mansesterin omana keikkamyyjänä ja hoitaa valtaosan sopimuksista ja yhteydenotoista. Mane myös miksaa ja masteroi kappaleita, opettelee paraikaa säveltelemään, sekä editoi ja graafikoi kaikki tarvittavat video- ja kuvamateriaalit.

Vuonna 2013 Mc Mane julkaisi musiikkivideon kera ”Blondi” -biisin, joka on nykyään yksi artistin tunnetuimmista kappaleista. Mc Manen soolobiisit, sekä Mansesterin yhteiskappaleet ovatkin keränneet Youtubessa jo reilusti yli 19 miljoonaa katselukertaa.

Mc Manen tavoittaa helpoiten facebookissa osoitteessa:
http://www.facebook.com/mcmaneofficial

Mc Manen tuotantoa voi kuunnella:

TikTok: https://www.tiktok.com/@mcmaneofficial
Youtube: http://www.youtube.com/user/McMane
Mikseri: http://www.mikseri.net/mcmane
Instagram: http://www.instagram.com/mcmaneofficial
Myspace: http://myspace.com/mcmane1
Twitter: http://twitter.com/McMane1

KAUPOISSA NYT

UUSIN VIDEO

Tietoa meistä

Tamperelainen ja täysin itsenäinen hiphop -yhtye Mansesteri on elävä esimerkki siitä, ettei kestävä artistikehitys tarvitse aina taustalle valtavaa tukikoneistoa.

Konkariräppärit Mc Mane ja Vainis, sekä heidän virallinen keikka DJ, DJ Kalu tuovat vuosi toisensa jälkeen faneilleen uutta herkuteltavaa ja tie yhdeksi maamme kirkkaimmista omakustanneartisteista on ollut lähes tauottoman nousujohteista.

Mansesteri on ollut lämppäämässä monia eturivin artisteja ja esiintynyt samalla lavalla mm. Apulannan, Portion Boyssin, Pasin ja Anssin, JVG:n, Elastisen, Robinin, Petri Nygårdin, Mikael Gabrielin, Teflon Brothersin, Brädin, Lord Estin, Sannin, Jujun, Tuomas Kauhasen, Lovexin, Nikke Ankaran, Uniikin, Diandran, Sini Sabotagen, Mustan Barbaarin, Lauri Tähkän, Kasmirin, Adi L Haslan, Spektin, Güntherin, Raappanan, Matti Nykäsen ja Hesaäijän kanssa.

Kuuntele meitä