Vainis

Nimi paperissa

Vainis (Jesse Lehtinen)

Syntynyt

09.01.1989

Sijainti kartalla

Tampere (Lukonmäki)

Miten?

Vainis, aikaisemmin myös tunnettu täysipitkällä nimellä Vainoharha, on toiminut aktiivisena riimittelijänä vuodesta 2003. Vainis julkaisi ensimmäisen soololevynsä ”Vainoharha – Derealisaatio” vuonna 2008. Pitkään keikkailua ja kaikkea virallisempaa artistitoimintaa vältellyt Vainis tutustui Mansesterin jäseniin vuonna 2009. Tästä seurasi myös ensimmäiset viralliset keikat ja ryhmän lopullinen muodostuminen. Vainis jatkaa soolouraansa hiljaiselolla, ja julkaisi 2014 vuoden alussa uuden nettilevynsä, joka kantaa nimeä ”Vainis – 0901”. Vainiksella on suunnitelmissa julkaista uusi sooloalbumi nettiin 2015 vuoden lopulla.

Millaista?

Vainiksen teksteistä ensimmäisenä mieleen painuu suorasanaisuus, asiat sanotaan niiden oikeilla nimillä turhia hienostelematta. Karkean ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin aina jokin suurempi tarkoitus. Suuta ei soiteta turhaan, vaan provokaatiolla pyritään usein saamaan ihmisiä ajattelemaan. Huumoria viljellään varsin tummista teemoista ja populaarikulttuuria terävästi puiva Vainis usein luokitellaankin asiapainotteiseksi sanoittajaksi. Kokonaisuutta tarkemmin tutkiessa, yhdistyy Vainiksen sanoituksiin useita vaikutteita eri tyylilajeista ja artisteista, koskaan haasteita karttamatta.

Mitä?

Vainiksen rooli Mansesterissa on vuosien saatossa ollut vaihteleva. Vaikka mies keskittyykin pääsääntöisesti pelkästään sanoittajan ja ylenpalttisen suunsoittajan tehtävään, löytyy ansioluettelosta myös keikkamyyntiä ja promotointia. Vainis toimii myös tarpeen tullen Mansesterin keikkakuskina.

Kuinka?

Vainiksen tavoittaa helpoiten facebookissa osoitteessa:
http://www.facebook.com/vainoharhaofficial

Vainiksen tuotantoa voi kuunnella:
www.mikseri.net/vainoharhashit/

KAUPOISSA NYT

UUSIN VIDEO

Tietoa meistä

Tamperelainen hiphop -yhtye Mansesteri on elävä esimerkki siitä, ettei kestävä artistikehitys tarvitse aina taustalle valtavaa tukikoneistoa.

Konkariräppärit Mc Mane ja Vainis, sekä heidän virallinen keikka DJ, DJ Kalu tuovat vuosi toisensa jälkeen faneilleen uutta herkuteltavaa ja tie yhdeksi maamme kirkkaimmista omakustanneartisteista on ollut lähes tauottoman nousujohteista.

Mansesteri on keikkaillut mm. JVG:n, Elastisen, Apulannan, Robinin, Petri Nygårdin, Mäkin, Mikael Gabrielin, Teflon Brothersin, Brädin, sekä Matti Nykäsen kanssa.

Kuuntele meitä