Vainis

Vainis, aikaisemmin myös tunnettu täysipitkällä nimellä Vainoharha, on toiminut aktiivisena riimittelijänä vuodesta 2003. Vainis julkaisi ensimmäisen soololevynsä ”Vainoharha – Derealisaatio” vuonna 2008. Pitkään keikkailua ja kaikkea virallisempaa artistitoimintaa vältellyt Vainis tutustui Mansesterin jäseniin vuonna 2009. Tästä seurasi myös ensimmäiset viralliset keikat ja ryhmän lopullinen muodostuminen. Vainis jatkaa soolouraansa hiljaiselolla ja julkaisi 2021 vuonna uuden nettilevynsä, joka kantaa nimeä ”Tyylikkäästi myöhässä VOL.2”.

Vainiksen teksteistä ensimmäisenä mieleen painuu suorasanaisuus, asiat sanotaan niiden oikeilla nimillä turhia hienostelematta. Karkean ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin aina jokin suurempi tarkoitus. Suuta ei soiteta turhaan, vaan provokaatiolla pyritään usein saamaan ihmisiä ajattelemaan. Huumoria viljellään varsin tummista teemoista ja populaarikulttuuria terävästi puiva Vainis usein luokitellaankin asiapainotteiseksi sanoittajaksi. Kokonaisuutta tarkemmin tutkiessa, yhdistyy Vainiksen sanoituksiin useita vaikutteita eri tyylilajeista ja artisteista, koskaan haasteita karttamatta.

Vainiksen rooli Mansesterissa on vuosien saatossa ollut vaihteleva. Vaikka mies keskittyykin pääsääntöisesti pelkästään sanoittajan ja ylenpalttisen suunsoittajan tehtävään, löytyy ansioluettelosta myös keikkamyyntiä ja promotointia. Vainis toimii myös tarpeen tullen Mansesterin keikkakuskina.

Vainiksen tavoittaa helpoiten facebookissa osoitteessa:
http://www.facebook.com/vainoharhaofficial

Vainiksen tuotantoa voi kuunnella:

KAUPOISSA NYT

UUSIN VIDEO

Tietoa meistä

Tamperelainen ja täysin itsenäinen hiphop -yhtye Mansesteri on elävä esimerkki siitä, ettei kestävä artistikehitys tarvitse aina taustalle valtavaa tukikoneistoa.

Konkariräppärit Mc Mane ja Vainis, sekä heidän virallinen keikka DJ, DJ Kalu tuovat vuosi toisensa jälkeen faneilleen uutta herkuteltavaa ja tie yhdeksi maamme kirkkaimmista omakustanneartisteista on ollut lähes tauottoman nousujohteista.

Mansesteri on ollut lämppäämässä monia eturivin artisteja ja esiintynyt samalla lavalla mm. Apulannan, Portion Boyssin, Pasin ja Anssin, JVG:n, Elastisen, Robinin, Petri Nygårdin, Mikael Gabrielin, Teflon Brothersin, Brädin, Lord Estin, Sannin, Jujun, Tuomas Kauhasen, Lovexin, Nikke Ankaran, Uniikin, Diandran, Sini Sabotagen, Mustan Barbaarin, Lauri Tähkän, Kasmirin, Adi L Haslan, Spektin, Güntherin, Raappanan, Matti Nykäsen ja Hesaäijän kanssa.

Kuuntele meitä