Mansesterin Vuosikatsaus 2016

Hyvää ja parempaa vuotta 2017 vielä jälkikäteen jokaiselle!

Miten meni noin niinku omasta mielestä, oliko wörtti?

Kerrataanpa hieman meidän kulunutta (ja luultavasti kaoottisinta) vuotta:

Meillä Mansesterissa vuosi 2016 starttasi sisäisillä muutoksilla, Inden poistuessa bändin kokoonpanosta. Sanomattakin selvää, että vuoden alku oli paljolti uuteen tilanteeseen totuttelua ja asioiden uudelleen sommittelua.

Heti vuoden alusta tartuttiin myös tosissamme töihin uuden, silloin vielä nimettomän levyn parissa. Hiljaisen vuodenalun jälkeen keikkatahti otti nopeasti itsensä kiinni, ja vuoden lopussa purkissa olikin jo 86 heitettyä keikkaa. Keikkaa tuli heitettyä niin parinkymmenen, kuin viidentoistatuhannen hengen yleisölle, ja kaikkea siltä väliltä. Tutustuttiin mahtaviin uusiin ihmisiin, majoituttiin kymmenissä hotelleissa (ja jos jonkinmoisissa majoissa) ja autossa tuli istuttua Suomen halki satoja tunteja. Reissuilla kulutettiin kymmenien saunojen lauteita, joilla iso osa tulevan levyn materiaalista sai alkunsa.

Verta, hikeä, kyyneleitä, viinaa ja bensaa

Paljon vuodatettiin verta, hikeä, kyyneleitä, viinaa ja bensaa yhdessä. Tässä kohtaa nostan hattua meidän upealle porukalle, te teitte tästä reissaamisesta nautinnollista!
Nostetaan hattua myös isosti Sarkastiselle ja Indelle, jotka useampaan otteeseen reissasivat meidän mukana keikoilla esiintymässä, on mahtavaa edelleen duunata hommia teidän kanssa. Vaikka vuodet on vieneet eri suuntiin, sama henki elää aina kun jaetaan lava teidän kanssa.

Monet on kysynyt, että eikö tän tekeminen jo ala puuduttaa? Silti tästäkään vuodesta ei vaihdettaisi mitään. On koettu hyvät ja huonot hetket yhdessä, se mitä me tehdään ja on saavutettu, on enemmän kuin musiikkia. Luultavasti vuoden suurin tapahtuma meille oli saavuttaa ensimmäisenä Suomessa kultasingle omakustanteena Spotify striimeillä ja vielä alle neljässä kuukaudessa. Kyseessähän oli tietystikkin Tapparalle tehty Saravon Pekka -kappale.
Siinä oli koko bändi ihmeissään mediamylläkästä, ei olla moiseen koskaan totuttu, eikä odotettu todellakaan mitään näin suurta!

Maskin alta

Erittäin suuri kiitos kaikille jotka olivat mukana mahdollistamassa tätä saavutusta. Kaikki tämä yhtäkkinen tietoisuuten nousu hieman sekoitti meidänkin pakkaa ja levyn teko olikin jonkin aikaa lähes jäissä. Loppuvuotta kohden tehtiinkin non-stoppina hommia levyn kanssa, keikkailun ohella. Ilokseni voimme sanoa, että Maskin alta levy valmistui ja saapui painosta juuri nyt vuoden lopulle. Te pääsette nauttimaan meidän uusimmasta levystä heti alkuvuodesta 2017.
Tätä 31.1 ilmestyvää Maskin alta -albumia tehtiin teille vuoden päivät. Absurdia ajatella että kokonainen vuoden työ on nyt meillä, yksissä hyppysissä, silmien edessä.

Rakennettiin palapeliä kohdilleen aikamme ja annettiin itsestämme irti enemmän kun ikinä. Meidän aiempi Paratiisi palaa -albumi anto meille tosi hyvän jalansijan ja startin tehdä sellasta musaa mitä tosissaan itse halutaan tehdä. Ei olla koskaan haluttu kulkee helpointa reittiä ja tehdä suoraan sitä mitä valtavirta janoaa, vaan tehty aina omilla ehdoilla, omilla sanomattomilla säännöillä ja omalla tyylillä.

Joka levyn jälkeen ollu takki auki, ja mietitty et mitä meil on lisää annettavaa, muttei koskaan olla jääty laakereille makaan, vaan kokoajan mietitty seuraavaa siirtoo, mut edetty pienin askelin kerrallaan. Ei olla tähdätty koskaan ylelliseen supersuosioon, vaan enemmänkin tehty itselle henkilökohtasista ja tärkeistä aiheista biisejä ”siistiä jos muutkin tykkää” -periaatteella.

Rehellistä ja sensuroimatonta

Maskin alta -levy on just sitä, rehellistä ja sensuroimatonta Mansesteria. Levy on tuttuun tapaan sisällöllisesti laidasta laitaan, röyhkeetä egoilua, juomakansan bilemeininkiä, mutta taas vice versa, kiusaamisen ja syrjinnän vastaista fiilistelyä, elämän todellisten arvojen funtsimista ja tottakai sieltä löytyy myös pakollinen ajankohtainen salibiisi omaan tyyliin. Löytyneehän sieltä toki vähän pilke silmäkulmassa tehtyä vääntöö parisuhteiden koukeroistakin. Kultaa jo etukäteen striimannut lätkäfanien kestohitti ”Saravon Pekka” löytyy levyn biisilistalta myös.

Vähän jännittää että miten jengi tän ottaa vastaan, tää kun ei oo sitä ihan perusräppiä mitä radiossa pauhaa, vaan jotain ihan uutta ja erilaista.
Sitä mitä me itse halutaan tehdä.

Kiitokset

Halutaan kiittää isosti ja nöyrästi kaikkia jotka tän levyn valmiiks saattamisessa on ollu mukana, JÄTTIMÄISET kiitokset ex-jäsenelle Indelle joka on aiemmin paperihommat ja virallisuudet hoitanu ja jaksanu opettaa meitä kädestä pitäen kaiken alusta asti ja olla tukena aina tarvittaessa! Kiitosta ansaitsee myös meidän ystävä, kollega ja samalla vakiotuottaja Zankie Official, joka on mahdollistanut meidän oman tyylin –RamHopin saundin, ja joka on ruuvannu ja vääntäny taustoista just sellasia mitä halutaan. Kiitos myös tuottajille Mikey Wonder, sekä Jukka Rantanen.

Kiitos myös jokaikiselle levyn vierailijalle, Juju, Melissa Melu Maria, Läski Salonen, Sarkastinen, ASSI ILONA, Jarkko Rantanen, Toni Kemppi, Mitja Lepistö Music, Henriguez, Pasanen, Costello Hautamäki & Jussi Aaltonen!!!

Kiitos myös nauhotuksista Teräsbetonistakin tutulle kitaristille, eli meidän vakkari -studiojäbälle Artolle!

Iso kiitos vielä myös yhteistyöstä Tappara official, Pekka Saravo, Tappara Fan Club & Tapparan Faniryhmä Sinioranssit!!

ISOT kiitokset myös Teemu TB Lampinen, joka masteroi koko paketin yhtenäiseks!

Kiitos kuuluu myös meidän Ohjelmatoimistolle Rockhopper Agencylle!

Suurkiitos myös meidän jatkuvasta tukemisesta ja homman hengissä pitämisestä #TeamMNSTR!!

Korvaamaton kiitos koko vuodesta kuuluu sukulaisille, ystäville, omille perheille, Dj Kalulle, Mikko Alatalolle, Kormukselle, kaikille keikkajärjestäjille, aktiivisille faneille ja kuuntelijoille, vihaajille ja jokaiselle joka tilaa meidän uuden levyn!

#maskinalta #mansesteri

”Jos rapatessa roiskuu et jää siivoamaan pisaroita/
Kaikki tai ei mitään, tänään tehdään meistä legendoja”

Mitä seuraavaksi?

Kulunut vuosi oli samaan aikaan tuotteliain, saavutusrikkain ja työläin tähän asti. Kaikki 2016 vuoden panokset on käytetty, ja katse on suurempaan, eli tähän vuoteen 2017. Tälle alkavalle vuodelle suunnitelmat alkaa olla kasassa ja uudistusta löytyy niin studiolle kuin lavallekkin.
Me ollaan valmiit ja toivottavasti ootte tekin, tää vuosi tulee oleen upea!

Sen enempää enää kiitoksia erittelemättä, te itse tiedätte kenelle kiitos kuuluu, teitä on paljon, ja te ootte mahdollistaneet tän kaiken.

Kiitos!

Kaikille erittäin hyvää ja saavutusrikasta vuotta 2017!
T: Mansesteri

KAUPOISSA NYT

UUSIN VIDEO

Tietoa meistä

Tamperelainen ja täysin itsenäinen hiphop -yhtye Mansesteri on elävä esimerkki siitä, ettei kestävä artistikehitys tarvitse aina taustalle valtavaa tukikoneistoa.

Konkariräppärit Mc Mane ja Vainis, sekä heidän virallinen keikka DJ, DJ Kalu tuovat vuosi toisensa jälkeen faneilleen uutta herkuteltavaa ja tie yhdeksi maamme kirkkaimmista omakustanneartisteista on ollut lähes tauottoman nousujohteista.

Mansesteri on ollut lämppäämässä monia eturivin artisteja ja esiintynyt samalla lavalla mm. Apulannan, Portion Boyssin, Pasin ja Anssin, JVG:n, Elastisen, Robinin, Petri Nygårdin, Mikael Gabrielin, Teflon Brothersin, Brädin, Lord Estin, Sannin, Jujun, Tuomas Kauhasen, Lovexin, Nikke Ankaran, Uniikin, Diandran, Sini Sabotagen, Mustan Barbaarin, Lauri Tähkän, Kasmirin, Adi L Haslan, Spektin, Güntherin, Raappanan, Matti Nykäsen ja Hesaäijän kanssa.

Kuuntele meitä